Hoe verloopt een sessie

Tijdens een les ervaar je  hoe je op een nieuwe manier eenvoudige bewegingen kan uitvoeren. Je wordt daarbij begeleid door lichte aanrakingen en verbale aanwijzingen. Hierdoor leer je je bewust te worden van je eigen bewegingspatronen en word je tegelijkertijd gestimuleerd om op een efficiëntere manier te bewegen. Er wordt op de stoel en op de tafel gewerkt. Daarnaast is er ook aandacht voor meer specifieke activiteiten, afhankelijk van de interesses van de leerling, zoals een muziekinstrument bespelen, aan een computer werken, hardlopen, enz.

 
 
 
 
 

 

Voor wie is Alexandertechniek bedoeld?

 
 

Alexandertechniek richt zich niet tot een specifiek publiek. Iedereen, ongeacht leeftijd of beroep kan baat hebben bij Alexandertechniek. Vaak komen mensen, soms na een lange zoektocht, terecht bij een AT-leraar omwille van fysieke problemen zoals RSI, tendinitis, rugpijn enz. Voor zover deze klachten samenhangen met een verkeerd lichaamsgebruik kan Alexandertechniek hierbij een heel positieve invloed hebben.

Volgens HeArts (health care for artists), een afdeling aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen,  kampt 68% van de muzikanten met problemen in de spieren en de gewrichten en 60% van de dansers met lage rugpijn. Naast het duurzaam verhelpen en voorkomen van dit soort fysieke klachten draagt een beter lichaamsgebruik ook bij tot betere prestaties en meer plezier in musiceren, dansen of sporten.